Hvorfor er online lån så populære

Hvis du ikke allerede ved hvad et online lån er, så har du ikke fulgt med i medierne og den almene snak i hverdagen. Online lån bliver mere og mere udbredt i dagens Danmark, det er lån som der bliver optaget rigtigt mange af hver eneste dag, størstedelen af den danske befolkning har enten selv optaget et lån, eller gået med overvejelsen til at tage et. Online lån har ikke altid været så populære som de er i dag, i løbet af de sidste 10 år er det eksploderet helt vildt, i forhold til hvor mange online der bliver oprettet hvert år.

Hvor mange penge bliver der lånt

Der bliver optaget lån for flere og flere penge, hvert eneste år af danskerne. Det er eksploderet helt vanvittigt de sidste 5 år, beløbet er steget med over 500% fra 2013 til 2015.

2013

I år 2013 blev der foretaget kviklån, sms-lån, mikrolån og privatlån hos nogen af de største udbydere som fx Vivus for omkring 100 millioner danske kroner. Dette kan godt lyde som helt vildt mange penge, men det er et meget lille beløb i forhold til de senere år, hvor lånebeløbet er steget betydeligt mere

2014

I år 2014 blev der foretaget kviklån, sms-lån, mikrolån og privatlån for omkring 436 millioner danske kroner. Dette beløb steget voldsomt meget i forhold til året før, det har givet en stigning på omkring 430% mere end året før. Beløbet er steget i takt med at disse lån er blevet mere og mere populære, at danskerne har fået øjnene op for hvad kviklån er, hvor nemt det er at optage et hvis man mangler penge.

2015

I år 2015 blev der foretaget kviklån, sms-lån, mikrolån og privatlån for omkring 527 millioner danske kroner, dette er en stigning på 17% eller omregnet i kroner er det en stigning på omkring 91.000.000 danske kroner.

Kilde: Kviklanet.dk

Hvorfor er online lån blevet så populære

Det kan være svært at sige hvorfor danskere er blevet større og større fan af online lån, men der kan være flere årsager, til at der bliver foretaget så mange lån hver eneste år. En af de mange grunde til at de er blevet så populære kan være at, det hele foregår online og du ikke har brug for at kigge noget menneske i øjnene, når du skal bede om et lån. En anden årsag kan være at, det er blevet så nemt og hurtigt at optage et sms-lån, fra du har indsendt din ansøgning og du bliver godkendt, til at du har pengene på din konto går der typisk 2 timer, dette ville aldrig ske igennem en almindelig bank, da de skal vurdere om de vil låne en penge først, om man har indkomst til at kunne afdrage hver måned.